Haladjon a jobb élet felé ezekkel a személyes fejlesztési tippekkel

Az önsegítés olyan terület, amelyet túl könnyen lehet figyelmen kívül hagyni, amíg nincs rá szükség. Akár előrelátó ember, aki fel akar készülni bármilyen lehetőségre, vagy ha már van olyan problémája, amelyet le kell győznie, egy jó ötlet az önsegítés megismerése. Ez a cikk néhány hasznos útmutatót ad a témához.

A változás önmagában ijesztő lehet, de a sikeres személyes fejlődés egyik kulcsa ennek a félelemnek az elsajátítása. A személyes fejlődés az önmagában való pozitív változások elősegítésének művészete. Ez nem olyan művészet, amelyet anélkül lehet gyakorolni, hogy felismernénk, hogy a külvilág is folyamatosan változik. A külső változások befogadása jobb eredményeket eredményezhet, amelyek ösztönzik a változásokat belül.

Próbáljon 10 perc alatt dolgozni, hogy minél több munkát végezzen. Igaz, hogy a 10 perc nem egy örökkévalóság vagy sok idő, hogy mindent megvalósítson, de ha helyesen használják, akkor ennyit el tud érni rövid idő alatt. Miután ez az idő lejárt, tartson egy kis szünetet és kezdje újra.

Az erősségkereső értékelésének elvégzése az egyik legjobb módja annak, hogy megértsük, mennyire érti erősségeit és gyengeségeit. Ez a fajta értékelés megadja az öt legfontosabb erősségét, amelyeket aztán beépíthet a mindennapi életébe, és alkalmazhatja mind a személyes, mind a szakmai életében.

Tanuljon meg egy idegen nyelvet vezetés közben. Számos nyelvtanfolyam elérhető szalagon vagy digitális formában, amely alkalmas az autóban való használatra. Miért ne hallgatna valami építőt vezetés közben, nem pedig az esztelen babrálást a rádióban. A rendszeres expozícióval gyorsan jártas lesz.

Rengeteget kellene mozognia. Az évek során tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás növeli az agy szerotoninszintjét. Ezáltal boldogabb és energikusabb ember lehet. Nagyszerű a testképe számára is, és pozitívabb gondolkodásra késztetheti önmagáról, ami remekül alkalmazható depresszió esetén.

Ha szüksége van néhány önsegítő tanácsra a depresszió kezeléséhez, akkor kérje meg egy barátját vagy családtagját, hogy rendszeresen jelentkezzen be. A depresszió felfelé irányuló csata, és előfordulhat, hogy hiányzik a motiváció, ezért nagyszerű ötlet, hogy valaki további erőfeszítéseket tegyen annak érdekében, hogy lássa, rendben van-e.

Tanulja meg elűzni a kemény és megalapozatlan negatív gondolatokat más emberekről. Ha különösen csúnya érzelmeket tapasztal, akkor állítsa le ott, és kényszerítse magát arra, hogy találjon ki legalább két kedvező vagy hízelgő dolgot a szóban forgó személlyel vagy személyekkel kapcsolatban. Az idő múlásával ennek a gyakorlatnak a rendszeres gyakorlása úgy alakítja az érzelmeit, hogy azonnal emlékezteti az emberek és a helyzetek legpozitívabb aspektusaira.

Tanulmányok kimutatták, hogy a megvalósítási szándék megtervezése és alkalmazása drasztikusan csökkentheti annak valószínűségét, hogy engedjen a kísértésnek, legyen szó akár kísértésről, ételről vagy akár vásárlásról. A résztvevőket arra kérték, hogy írják le és vizualizálják, pontosan hogyan terelik el a figyelmüket, amikor szembesülnek sajátos kísértéseikkel. A vizsgálat végén a vizsgálatban résztvevők több mint fele arról számolt be, hogy képesek ellenállni a kísértésnek, amikor végrehajtási szándékukat útmutatásként használják.

Annyi lehetséges önsegítő rutin létezik, ahány ember van a világon. Az egyetlen módja annak, hogy jó eredményeket érjen el a folyamatból, ha testre szabja az Önnek megfelelő rutint. A cikk bármelyik tippje segíthet Önnek. Ne aggódjon azok miatt, amelyek nem tűnnek hasznosnak; arra összpontosítson, hogy a lehető legtöbbet hozza ki azokból, amelyek tetszenek.

Beruházás lebonyolítás, műszaki ellenőrzés

Beruházás lebonyolítás és műszaki elleőrzés